Ga verder naar de inhoud

Annie Rutzky in Open Huizen

Tijdens het weekend van 8 en 9 oktober stellen twintig huizen, scholen en buurtcentra in zes Antwerpse districten hun deuren open voor persoonlijke verhalen uit WO II.

  • Locatie: Witte Zaal, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Antwerpen
  • 08/10/2022 11:00
  • Deelnemen is gratis, maar inschrijven is sterk aangeraden door de beperkte capaciteit. Zo ben je zeker van een plaats.
    https://www.eventbrite.be/e/ti...

Zo ook het Koninklijk Conservatorium dat het schrijnende verhaal vertelt van pianiste en componiste Annie Rutzky (1920-1943) die wegens de ‘verordening op Joodsche leerlingen’ samen met enkele andere Joodse medestudenten op 14 maart 1942 verplicht van school werd gestuurd. In augustus 1943 werd ze tijdens een razzia opgepakt en op 29 september 1943 naar Auschwitz gedeporteerd waar ze omkwam.

Haar verhaal, en dat van andere Joodse studenten en docenten, wordt verteld door Jan Dewilde. Pianist Simon De Paepe en cellist Shuya Tanaka brengen enkele stukken van hen tot klinken. Ook op het slotevenement van Open Huizen zullen De Paepe en Tanaka deze muziek brengen. Op dit evenement nemen ook de Antwerpse burgemeester en stadsarchivaris het woord (9 oktober – 17 u. , Felix Pakhuis).

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is sterk aangeraden door de beperkte capaciteit. Zo ben je zeker van een plaats.
https://www.eventbrite.be/e/ti...