Ga verder naar de inhoud

Emmanuel Durlet door Lester Van Loock en Anna Maria Niemiec

 • Locatie: Kapel Het Schooltje, Antwerpen
 • 14/04/2024 15:00
 • Leden Durletfonds: 14€
  Niet leden: 18€
  60+: 16€
  -21j: 8€

  Betaling op rekening nr BE35 3200 4363 7037 met vermelding "LESTER VAN LOOCK" en aantal plaatsen

  Of reserveer via de website: klik hier

Er zijn maar een paar noten nodig voordat Lester Van Loock beseft dat hij zijn leven aan de muziek gaat wijden.

Na zijn studies bij Stefan Van Landeghem werkt hij aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen onder leiding van de Hongaarse pianist Levente Kende en Heidi Hendrickx. Met een Erasmusbeurs studeert hij aan de Liszt-academie in Boedapest. Na zijn afstuderen concerteert Lester vele jaren samen met de wereldberoemde Georgische pianist Eliso Virsaladze in de Scuola di Musica di Fiesole. Lester wint verschillende prijzen op pianoconcoursen zoals de Cantabile, Steinway, EPTA-competitie. Naast zijn werk als solopianist speelt Lester ook kamermuziek met een bijzondere affiniteit voor zang,

Hoewel zijn repertoire vele eeuwen beslaat, van Bach tot eigen composities, ligt het grootste deel van zijn repertoire in het hart van de 19e eeuw.

Anna Maria Niemiec (Polen) start haar muzikale opleiding in Oostenrijk. Gepassioneerd door hedendaagse muziek werkt ze samen met gerenommeerde componisten als Georg Friedrich Haas, Wolfgang Rihm, Jörg Widmann, Johannes Maria Staud, Bernhard Gander. Anna Maria maakt in 2018 haar debuut als soliste in de Grote Zaal van het Weense Konzerthaus als onderdeel van Wien Modern. Ze is prijswinnaar van talrijke concoursen (o.a. 'Fidelio', 'Duc de Richelieu', 'Prima la musica', Art Scholar van het European Forum Alpbach, lid van de 'Yehudi Menuhin Live Music Now Foundation'). Haar liefde voor kamermuziek leidt regelmatig tot samenwerkingen met ensembles als Ensemble Intercontemporain, ensemble XX. jahrhundert, Quasars Ensemble en anderen.

Programma:

Hoogten, van Emmanuel Durlet.

Cello concerto in e, op. 85, van Edward Elgar.

Piano concerto nr 3 in d, op. 30, van Sergei Rachmaninov – (transcriptie van Lester Van Loock).

Met deze componisten:

Durlet, Emmanuel

° Antwerpen, 11/10/1893 — † Antwerpen, 7/02/1977