Ga verder naar de inhoud

Kamerkoor Waelrant zingt Vic Nees

Het Kamerkoor Waelrant brengt op zondag 4 juni om 15u een concert in Wijnegem (O.L.V. van de Bloeiende Wijngaardkerk) dat in grote mate opgebouwd zal zijn rond het werk van Vlaams componist Vic Nees.

  • Locatie: O.L.V.-Kerk, Wijnegem
  • 04/06/2023 15:00

De VZW Waelrantkoren uit Borgerhout omvat een zevental koren, waarbij het Kamerkoor een uitgebreide waaier aan muziek brengt, van Renaissance tot hedendaagse koormuziek van Vlaamse en internationale componisten, vaak begeleid door een professioneel concert. Het Kamerkoor nam in 2021 voor het eerst deel aan de World Choir Games waar het een gouden medaille won (categorie ‘musica sacra a capella’) én op plaats 341 terechtkwam van de top 1000 Interkultur World Ranking list.

Op 4 juni brengen we met Kamerkoor een concert dat grotendeels werk van Vic Nees zal brengen zoals Liedjes voor de Slapelozen, Teergeliefde in Tien Talen, Singet dem Herrn, A Bunch of Cherries, Haec est Praeclarum Vas, De profundis, … We brengen daarnaast ook het werk van twee winnaars van de eerste Vic Nees compositiewedstrijd (2020) die bovendien in onze korengemeenschap zingen: Lara Denies van het Jeugdkoor en Stijn Dierckx uit het Kamerkoor. Daarnaast zullen er ook enkele instrumentale stukken te horen zijn.

Met deze componisten:

Nees, Vic

° Mechelen, 8/03/1936 — † Vilvoorde, 14/03/2013