Ga verder naar de inhoud

Klankdomein '23

Festival weekeind met Vlaamse muziek

  • 13/10/2023 — 15/10/2023
  • De kaartenverkoop voor de drie concerten wordt verzorgd door het Gravenhof en is ondertussen van start gegaan.
    De prijs van alle toegangskaarten is 15 euro, uitgenomen de voorverkoop van het concert te Hoboken (12 euro).

Klankdomein voorstelling
In 2022 nam Wilfried Westerlinck het initiatief om uit te pakken met een festival waarin Vlaamse muziek centraal komt te staan: het eerste Klankdomein weekend vond plaats in oktober ’22.

De laatste 20 jaar is de aandacht voor de eigen componisten uit het klassieke veld sterk gedaald en ondanks de verdienstelijke pogingen van de vele componisten verenigingen die Vlaanderen rijk is, is de aanwezigheid in de culturele ruimte erg fragmentarisch. Met Klankdomein wil Wilfried Westerlinck dit opentrekken naar de ganse componistenbent die Vlaanderen rijk is en daarbij ook de jonge generatie en de componisten die in de vergetelheid zijn geraakt, samenbrengen.

Zodoende ontstaat er een klankdomein tussen componistengeneraties, stijlen en sociale omgevingen waarin zij leefden en werkten. Deze grote afwisseling in de programmatie zal de nieuwsgierige concertganger hopelijk kunnen boeien en uitdagen om de echte kwaliteit van de Vlaamse muziek caleidoscopisch en verwonderend te ontdekken en… te leren waarderen.