Ga verder naar de inhoud

Caty, Jules

° Molenbeek, 14/05/1908 — † onbekend

Biografie

Jan Dewilde

Na zijn gedegen klassieke opleiding (cello, piano en theoretische vakken bij Francis de Bourguignon) zou Jules Caty zich vooral aan de 'lichte muziek' wijden. Populaire titels waren o.a. La marche joyeuse, La fiesta, Habanera, Esquisse hongroise, Arabesque en Sérénade Norvégienne. Hij schreef ook jazzy nummers, soms samen met Lucien Poliet, en hij droeg werk op aan de jazzpianist John Ouwerx. In 1949 bekroonde SABAM zijn Spanish pictures en in 1958 zijn Triptique de concert. In 1977 kende SABAM hem ook de prijs voor 'lichte muziek' toe, samen met Willy Albimoor. Daarnaast schreef hij ook werk voor het Quatuor belge de trombones (Trois bagatelles) en voor het Quatuor Mireille Flour (Deux pièces pour 4 harpes).

In 1954 componeerde hij toneelmuziek voor het Koninklijk Jeugdtheater in Antwerpen. Ook schreef hij begeleidingsmuziek voor de acts van goochelartieste Suzy Wandas.

Caty engageerde zich ook binnen SABAM als lid van de Radiocommissie, de Propagandacommissie en het comité van de Association des membres SABAM - Brabant.

In 1980 overleed hij samen met zijn vrouw in een auto-ongeval.

Heb je een vraag of heb je een foutje opgemerkt? Zoek je een partituur?

Of heb je zelf nog meer informatie over deze persoon, contacteer ons dan.