Ga verder naar de inhoud

Hendrik Conscience 200

28 november 2012

Op maandag 3 en dinsdag 4 december 212 organiseren de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en het Centrum voor Receptiestudie (CERES) van de Hogeschool-Universiteit Brussel in Antwerpen en Brussel een tweedaags evenement in het kader van de tweehonderdste verjaardag van Hendrik Conscience.

Antwerpen

Op maandag 3 december organiseert de KANTL in samenwerking met de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Letterenhuis, Antwerpen Boekenstad en het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries (coStA) een viering naar aanleiding van Consciences geboorte, 200 jaar geleden in de Antwerpse Sint-Andrieswijk.

Deze viering bestaat uit 3 delen:
• een wetenschappelijk colloquium De wereld van Conscience in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbiblitoheek Hendrik Conscience (Hendrik Conscienceplein 4)
Het programma en verdere informatie over het colloquium vindt u hier.

• een voorleesmarathon Hij leerde zijn volk lezen in het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries (Sint-Andriesplaats 24)

• een avondlezing Hendrik Conscience. Of: waarom wil dat verdomde volk niet lezen in het Letterenhuis (Minderbroedersstraat 20)

Toegang voor de 3 delen is gratis; gelieve wel te reserveren via conscience@kantl.be

Brussel

Op dinsdag 4 december organiseert CERES een viering in Brussel, de stad waar Conscience de laatste vijftien jaar van zijn leven verbleef.

In het Paternoster Auditorium van de Hogeschool-Universiteit Brussel (Stormstraat 2) vindt een internationaal symposium plaats: De leeuw leeft! Hendrik Conscience in Europees perspectief.
Het programma van het symposium in Brussel vindt u hier.

Toegang gratis; reserveren via walter.verschueren@hubrussel.be

Meer nieuws

Over onze kerst-cd

24/11/2023
Christmas Carols, Cantiones Natalitiae From The Era Of Rubens” door het Flanders Boys Choir en Dieter Van Handenhoven & Ensemble, op…

Vrijwilligers gezocht!

24/11/2023
Het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het digitaliseren van muziekerfgoedmaterialen,…