Ga verder naar de inhoud

Kruyskampprijs voor Hadewijch-uitgave

09 mei 2012

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde heeft de Kruyskampprijs toegekend ter bekroning van de editie van Hadewijchs liederen door Veerle Fraeters, Frank Willaert en Louis Peter Grijp. De uitreiking heeft plaats op 9 juni 2012 in Leiden.In 2009 publiceerde de Historische Uitgeverij (Groningen) Hadewijch. Liederen, uitgegeven, ingeleid, vertaald en toegelicht door Veerle Fraeters & Frank Willaert, met een reconstructie van de melodieën door Louis Peter Grijp. Het prachtig vormgegeven boek gaat vergezeld van vier cd's waarop alle 45 liederen van Hadewijch te horen zijn, hetzij gezongen of voorgedragen.

De Kruyskampprijs wordt eens in de drie jaar toegekend voor een bijzondere prestatie op het gebied van woordenboeken en tekstedities.

Op donderdagavond 19 april 2012 presenteert de Maatschapij der Nederlandse Letterkunde - in samenwerking met de Universitaire Bibliotheken Leiden - de recent door haar bekroonde auteurs. Plaats van handeling is de Vergaderzaal Universiteitsbibliotheek Leiden, Witte Singel 27.

Meer nieuws

Over onze kerst-cd

24/11/2023
Christmas Carols, Cantiones Natalitiae From The Era Of Rubens” door het Flanders Boys Choir en Dieter Van Handenhoven & Ensemble, op…

Vrijwilligers gezocht!

24/11/2023
Het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het digitaliseren van muziekerfgoedmaterialen,…