Ga verder naar de inhoud

Educatieve projecten

Het Studiecentrum voor Vlaamse muziek zet de schouders ook onder educatieve projecten met onder andere workshops voor kinderen, lespakketten, liedboeken, etc.

Zing en speel mee!

‘Zing en speel mee’ is een educatief platform dat mensen van alle leeftijden speels wil laten werken met Nederlandstalige liederen.

Een eerste initiatief was het project ‘Kinderen zingen Bruegel’ waarmee meer dan 2000 kinderen hebben kennisgemaakt met vergeten pareltjes uit onze volksliederenschat.

Dit project wordt nu ook in een eerste digitale versie als lespakket aangeboden aan scholen in Vlaanderen en is bestemd voor kinderen van het derde en vierde leerjaar.

Dit platform is een samenwerking van het ANZ vzw en het Studiecentrum Vlaamse Muziek vzw, en met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

't Ros Beiaard

In galop! Tijdens deze zangworkshop zit je niet stil. Het Ros Beiaard is een spannend verhaal vol paarden, ridders, veldslagen en dramatiek. Volg met je klas een workshop waarin je volksliedjes en muziekspelletjes uit verschillende culturen leert kennen. Zing en speel zelf verder met de liedbundel die je na afloop krijgt.